Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου -

Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

 

 

    Την Πέμπτη 08/03/2012 μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Μια ομάδα μαθητών επισκεφθήκαμε  την Δημοτική Βιβλιοθήκη  και την Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου. Ήταν δύο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μια και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αγνοούσαν την ύπαρξη και των δύο τόσο σημαντικών κέντρων πολιτισμού στην πόλη μας. 

    Όλοι μας παρακολουθούσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις των υπευθύνων, της κ. Λύρα Μαρίας στη Βιβλιοθήκη και κ. Τσώρη Ζέτας στην Πινακοθήκη.

    Στη Βιβλιοθήκη η κ. Λύρα μας ξενάγησε στο χώρο, μας μίλησε για το ιστορικό της δημιουργίας και της λειτουργίας της, τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί και τον τρόπο λειτουργίας της. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε μόνοι μας τις βιβλιοθήκες και να δούμε πολλά ενδιαφέροντα βιβλία.

    Στην Πινακοθήκη η κ. Τσώρη, αφού μας μίλησε για την ιστορία της, μας ξενάγησε στο χώρο της μόνιμης έκθεσης, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά ενδιαφέροντα έργα τέχνης του Σωτήρη Πυλαρινού  και του  Νικολάου Θεοδώρου αλλά και άλλων ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Ισπανός Σαλβαδόρ Νταλί. Μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ζωή των καλλιτεχνών και για τα μηνύματα που επεδίωκαν να περάσουν μέσα από τα έργα τους. Έπειτα ανεβήκαμε στον 1º όροφο, στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι περιοδικές εκθέσεις, όπως μας πληροφόρησε η κ. Τσώρη, για να δούμε την έκθεση: ”Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της”. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να δούμε στη μικρή αίθουσα προβολών τις βραβευμένες ταινίες  από το 13º  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας: ”Η ιστορία του κλεμμένου χρόνου” της Σ. Παπαχρήστου και ”The happy life του Μ. Νικολακάκη.

    Η εμπειρία μας ήταν σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική. Μακάρι να είχαμε πιο συχνά την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τέτοιους θησαυρούς του τόπου μας.   

Προηγούμενη  σελίδα

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου

Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

”Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της”