Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου

 

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου άρχισε να λειτουργεί το 1981 και  αποτελεί τμήμα του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Μεγάλο μέρος των βιβλίων είναι δωρεά του πρώην Δημάρχου κ. Κόλλια.

    Στεγάζεται στον 1º όροφο ιδιόκτητου κτιρίου στη διεύθυνση Πυλαρινού 84.

    Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης σήμερα περιλαμβάνουν περίπου 35.000 τόμους βιβλίων και 150 τίτλους περιοδικών, βιντεοταινίες και cd-roms. Η Βιβλιοθήκη επίσης διατηρεί αρχείο τοπικών εφημερίδων (από το 1999) και μια αξιόλογη συλλογή παλαιών βιβλίων.

    Κάθε κάτοικος του Νομού Κορινθίας μπορεί προσκομίζοντας την αστυνομική ταυτότητα να γίνει μέλος της Βιβλιοθήκης. Επίσης λειτουργεί δανειστικό τμήμα, αναγνωστήριο στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και παιδικό τμήμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αριθμεί περίπου 5.000 μέλη που την επισκέπτονται είτε για δανεισμό είτε για άντληση πληροφοριών.

    Στις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται  βιβλιοπαρουσιάσεις, φιλοξενία συγγραφέων, προβολές video, επισκέψεις σχολείων στην Βιβλιοθήκη κ.ά.

    Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -14:30. Δευτέρα και Τετάρτη λειτουργεί και το απόγευμα από 18:00 - 20:00.

    Πληροφορίες:

     http://libkor.gr/

     http://www.korinthos.gr/

Προηγούμενη  σελίδα