Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

 

    Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου λειτουργεί, μετά από προσωπική επιθυμία του Κορίνθιου ζωγράφου Σωτηρίου Πυλαρινού, από το Σεπτέμβριο του 1998 σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου. Στο χώρο στεγάζονται σε δύο αίθουσες του κτιρίου έργα της συλλογής του ζωγράφου αλλά και μια σειρά σημαντικών έργων διασήμων δημιουργών από την προσωπική του συλλογή.

    Η συλλογή Πυλαρινού συμπληρώνεται με αντικείμενα προσωπικής χρήσης από την οικία του ζωγράφου στις Βρυξέλλες (γλυπτά, ξυλόγλυπτα, αγάλματα, επιτραπέζιοι και κρεμαστοί σταυροί, έντυπα και φωτογραφίες) καθώς και μετάλλια /παράσημα με τα οποία είχε τιμηθεί ο ζωγράφος (66 τον αριθμό).

    Στους στόχους της Πινακοθήκης είναι η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η καλλιτεχνική προσέγγιση, η αισθητική αγωγή του κορινθιακού κοινού και η πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου. Σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη και τις περιφερειακές πινακοθήκες της Ελλάδος πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις που φιλοδοξούν να φέρουν την τοπική κοινωνία σε επαφή με το χώρο της τέχνης και του Πολιτισμού.

    Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο: 9:00 – 13:00. Δευτέρα και Τετάρτη λειτουργεί και το απόγευμα από 18:00 – 20:00.

    Πληροφορίες:

     http://www.korinthos.gr/

Προηγούμενη  σελίδα